Veel gestelde vragen

Wanneer gaan jullie met de BSO van start?

Wij zijn gestart met onze BSO september 2020.

Wat doen jullie in het bos?

Wij gaan op ontdekking in de natuur! We beleven door te voelen, ruiken, proeven en observeren. We werken met wat we tegen komen in het bos.  Zo gaan wij hutten bouwen, brandnetelsoep maken, waterdiertjes zoeken, bomen raden, sporen zoeken of verstoppertjes spelen. En natuurlijk veel vrij spelen!

Waar kan ik mijn kind ophalen?

Bij goed weer komen wij rond 17.30 uit Amelisweerd terug en zijn wij in een speeltuin of park in Utrecht Oost. Zo kunnen de kinderen hier nog lekker verder spelen tot de ouders komen. Bij slecht weer kunnen de kinderen in onze schuillocatie ‘Basisschool de Odyssee’ afgehaald worden. Wil je je kind eerder ophalen? Dat kan. Wij zijn bereikbaar via de app en de telefoon om onze locatie in Amelisweerd door te geven.

Wat doen jullie als het koud is?

Wij zijn ook bij koud weer buiten. Er is geen slecht weer, alleen slechte kleding, toch? Wij gaan bij elk weer naar buiten, bij zon en regen. Zo ontdekken wij elk seizoen met zijn bijzonderheden. Alleen als het toch een keer keihard regent of stormt, gaan wij naar onze fijne schuillocatie basisschool De Odyssee.

Hoe kan ik mijn kind inschrijven?

Klik op onze website op ‘aanmelden’, hier kan je je kind inschrijven. Een inschrijving is geheel vrijblijvend.

Is de Natuur BSO ook geschikt voor een kind van 4 jaar?

Ja zeker! De natuur is een ideale ontwikkelingsruimte. Zij biedt een belevingswereld die precies is afgestemd op de behoefte van elk kind. Voor het ene kind geeft de natuur de ruimte om zijn overtollige energie kwijt te raken, voor het andere kind de ruimte om rust op te zoeken na een drukke dag op school. De pedagogisch medewerker heeft het vermogen om kinderen te observeren en aandachtig te begeleiden. Ze kent de ontwikkelingsfasen, kan de wereld vanuit het huidige perspectief van het kind bekijken en daar zijn behoeften aan ontlenen.

Hoe ziet een middag bij Amelis Buiten eruit?

Na school wacht de pedagogisch medewerker op de kinderen en samen fietsen wij naar Amelisweerd. Daar  gaan wij eerst picknicken, een fijn groepsmoment om even tot  rust te komen en te bespreken wat wij vanmiddag samen willen doen. Wij beginnen  met een activiteit, daarna is het  tijd om vrij te spelen of met de activiteit verder te gaan. Om 17.00 uur maken wij ons weer klaar om terug te fietsen. Om 17.30 zijn wij terug bij het afhaalpunt op een speeltuin of park. Hier komen  ouders de kinderen tussen 17.30 -18.30 afhalen en is er tijd om te vertellen wat wij in het bos beleeft hebben!

Wat zijn de openingstijden?

Wij zijn geopend op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 14.00 uur tot 18.30 uur, en woensdag van 12.00 uur tot 18.30 uur.

Hoe brengen jullie de kinderen naar het bos?

Wij fietsen! Wij gebruiken de GoCab van de Nederlandse fietsenbouwer Van Raam. Deze fiets biedt plek voor 8 kinderen. Een moment waar de kinderen lekker tot rust kunnen komen na een drukke dag op school. Lekker rondkijken vanuit de bakfiets tot wij op onze speellocatie in het bos aankomen.

Welke scholen zijn aangesloten?

Wij beginnen met de plaatsing van kinderen die op basisschool De Odyssee, Daltonschool Rijnsweerd en de Montessori School Buiten Wittenvrouwen zitten. Na een inventarisatie van de aanmeldingen die nu binnen komen bepalen wij bij welke scholen we nog meer kunnen gaan ophalen.

Kan ik mijn kind ook zelf brengen naar de ophaallocatie?

Ja, dat kan! Als ouders kinderen kunnen brengen bij één van de ophaalscholen, is dat ook een mogelijkheid. Kijk dan goed naar de tijd wanneer de school uit is. Zo kan je om 14.15 uur brengen bij De Odyssee en Montessori Buiten Wittevrouwen, en om 14.30 bij Dalton Rijnsweerd.

“In de natuur vindt een kind vrijheid, fantasie en afzondering: een vredige plekje om tot zichzelf te komen.”

(Richard Louv: Het laatste kind in het bos)

Contact

Laat ons het weten als je vragen hebt over onze begeleiding, de natuur en/of er een plekje beschikbaar is voor jouw kindje. 

Bel

06 42 59 01 09

Interesse?

Wil je op de hoogte blijven en heb je interesse om jouw kindje aan te melden? Laat je mailadres achter.

Het is gelukt, je bent aangemeld