Veelgestelde vragen

Sinds wanneer bestaat Amelis Buiten?

Wij zijn in september 2020 gestart met onze BSO.

Wat doen jullie in het bos?

Wij gaan op ontdekking in de natuur! We beleven door te voelen, ruiken, proeven en observeren. We werken met wat we tegen komen in het bos.  Zo gaan wij bijvoorbeeld hutten bouwen, brandnetelsoep maken, bodemdiertjes zoeken, bomen raden, sporen zoeken of verstoppertjes spelen. Soms werken we met een thema om wat meer verdieping op te zoeken. Er is vaak een activiteit waar de kinderen aan mee kunnen doen en de mogelijkheid tot lekker vrij spelen!

Waar kan ik mijn kind ophalen?

Bij goed weer komen wij rond 17.30 uit Amelisweerd terug en zijn wij in de speeltuin van het Wilhelminapark. Zo kunnen de kinderen hier nog lekker verder spelen tot de ouders komen. Bij erg regenachtig of stormachtig weer kunnen de kinderen in onze schuillocatie ‘Basisschool de Odyssee’ of ‘Frans Halsstraat’ afgehaald worden. Wil je je kind eerder ophalen? Dat kan. Wij zijn bereikbaar via de app en de telefoon om onze locatie in Amelisweerd door te geven.

Wat doen jullie als het koud is?

Wij zijn ook bij koud weer buiten. Er is geen slecht weer, alleen slechte kleding. Wij gaan bij elk weer naar buiten, bij zon en regen. Zo ontdekken wij elk seizoen met zijn bijzonderheden. Daarom is het belangrijk dat de kinderen in de winter lekker warm aangekleed zijn. Alleen als het toch een keer keihard regent of stormt, gaan wij naar onze fijne schuillocatie basisschool De Odyssee of de Frans Halsstraat.

Hoe kan ik mijn kind inschrijven?

Helaas hebben we niet de mogelijkheid om een kind accuut te plaatsen, maar onze wachtlijst is wel open. Je kan je vrijblijvend op onze wachtlijst inschrijven en wie weet komt er dan binnenkort een plekje vrij voor jouw kind. Klik op de homepage op de knop ‘aanmelden’ en vul het aanmeldformulier in. Hierna sta je vrijblijvend op de wachtlijst.

Is de Natuur BSO ook geschikt voor een kind van 4 jaar?

Ja zeker! De natuur is een ideale ontwikkelingsruimte. Zij biedt een belevingswereld die precies is afgestemd op de behoefte van elk kind. Voor het ene kind geeft de natuur de ruimte om zijn overtollige energie kwijt te raken, voor het andere kind de ruimte om rust op te zoeken na een drukke dag op school. De pedagogisch medewerker heeft het vermogen om kinderen te observeren en aandachtig te begeleiden. Ze kent de ontwikkelingsfasen, kan de wereld vanuit het huidige perspectief van het kind bekijken en daar zijn of haar behoeften aan ontlenen.

Hoe ziet een middag bij Amelis Buiten eruit?

Na school wacht de pedagogisch medewerker op de kinderen en samen fietsen wij naar Amelisweerd. Daar  gaan wij eerst picknicken, een fijn groepsmoment om even tot  rust te komen en te bespreken wat wij vanmiddag samen willen doen. Dan eten en drinken we ook even wat. Wij beginnen  met een activiteit en daarna is er ruimte om vrij te spelen of met de activiteit verder te gaan. Om 17.00 uur maken wij ons weer klaar om terug te fietsen. Om 17.30 zijn wij terug bij de speeltuin van het Wilhelminapark. Hier komen ouders de kinderen tussen 17.30 en 18.30 afhalen en is er tijd om te vertellen wat wij in het bos beleeft hebben!

Wat zijn de openingstijden?

Wij zijn geopend op maandag, dinsdag en donderdag van 14.00 uur tot 18.30 uur.

Hoe brengen jullie de kinderen naar het bos?

Wij fietsen! Wij gebruiken de GoCab van de Nederlandse fietsenbouwer Van Raam. Deze fiets biedt plek voor 8 kinderen. Een moment waar de kinderen lekker tot rust kunnen komen na een drukke dag op school. Lekker rondkijken vanuit de bakfiets tot wij op onze speellocatie in het bos aankomen.

Welke scholen zijn aangesloten?

Wij halen kinderen op van de volgende basisscholen: De Odyssee, Daltonschool Rijnsweerd en de Montessori School Buiten Wittenvrouwen. Helaas hebben we niet de mogelijkheid om andere scholen aan onze ophaalroute toe te voegen.

Kan ik mijn kind ook zelf brengen naar de ophaallocatie?

Helaas is het niet mogelijk om je kind zelf te brengen naar een van onze ophaallocaties.

“In de natuur vindt een kind vrijheid, fantasie en afzondering: een vredige plekje om tot zichzelf te komen.”

(Richard Louv: Het laatste kind in het bos)

Contact

Laat ons het weten als je vragen hebt over onze begeleiding, de natuur en/of er een plekje beschikbaar is voor jouw kindje. 

Bel

06 38591218

Interesse?

Wil je op de hoogte blijven en heb je interesse om jouw kindje aan te melden? Laat je mailadres achter.

Het is gelukt, je bent aangemeld