Over ons

laat kinderen ontdekkend groeien

Kinderen de natuur in  

Uit onderzoek blijkt dat kinderen die vaak in de natuur spelen, een grotere weerstand hebben, emotioneel evenwichtiger zijn en zich beter kunnen concentreren.

Door al spelend de natuur te ontdekken, krijgen kinderen ook kennis over de natuur. En kinderen die een relatie met natuur hebben, beschermen de natuur later ook en maken zich er sterk voor.

 

Wat voor een groter cadeau kunnen wij onze kinderen meegeven?

Over ons

Amelis Buiten is een nieuwe Buitenschoolse Opvang in Utrecht. Wij geloven in de natuur als ideale ontwikkelingsruimte voor kinderen en bieden natuurbeleving en -educatie voor kinderen van 4-12 jaar. Naast dat een groene omgeving ons gewoon gelukkig maakt, willen wij kinderen de mogelijkheid bieden in de natuur ongestructureerd en vrij op ontdekking te gaan. Wij willen kinderen onvergetelijke natuurbelevenissen meegeven.

Wij gaan bij elk weer naar buiten, bij zon en regen. Er is geen slecht weer, alleen slechte kleding, toch! Zo ontdekken wij elk seizoen met zijn bijzonderheden. Alleen als het toch een keer keihard regent of stormt, gaan wij naar onze fijne schuillocatie.

Hoe is Amelis Buiten ontstaan?

Nadine Eichenberger

Amelis Buiten is door een eigen behoefte ontstaan. Voor onze oudste dochter was ik op zoek naar een BSO in de natuur. Zelf opgegroeid in Zwitserland ben ik bekend met de Waldkindergaerten, waar kinderen vanaf 3 jaar tot school begint met 7 jaar een paar ochtenden in de week alleen in de bos onderweg zijn. Wat zou het fijn zijn zoiets mijn kinderen ook aanbieden te kunnen, gewoon aangepast op ons schoolsysteem hier in Nederland.

Na maanden verdiepen in natuurpedagogiek en lezen van onderzoeken was mijn gevoel bevestigd, hoe belangrijk natuur toch voor onze kinderen is. Voor mij was het duidelijk, ik wil dat mijn kinderen met zo veel natuur als mogelijk opgroeien. Het idee voor Amelis Buiten was geboren.

 

 

Lange termijn

Met mijn achtergrond in duurzame ontwikkeling loopt mijn interesse in hoe je op een goede manier met je omgeving omgaat die houdbaar is op lange termijn als een rode draad door mijn leven.

Gezocht: pedagogisch medewerk(st)er

Word je ook blij van buiten zijn en wil je kinderen jouw enthousiasme voor de natuur doorgeven? Wij zoeken nog een pedagogisch medewerk(st)er. Graag horen wij van jou!

Contact

Laat ons het weten als je vragen hebt over onze begeleiding, de natuur en/of er een plekje beschikbaar is voor jouw kindje.

Bel

06 38 59 12 18

Interesse?

Wil je op de hoogte blijven en heb je interesse om jouw kindje aan te melden? Laat je mailadres achter.

Het is gelukt, je bent aangemeld